2017 m. liepos 14 d., penktadienis
Рецепт маринада для шашлыка, рассказанный мне старым армянином. Через 40 минут мясо готово!
В таком маринаде даже сухая говядина получится весьма неплохо!
Шашлык. Армянский маринад.
Рецепт маринования шашлыка не будет претендовать на звание единственно верного рецепта. Однако этим рецептом поделился один достаточно старый армянин, который и человек не плохой, и повар достаточно хороший. В общем, такой способ маринования интересен по нескольким параметрам: маринуется довольно быстро (40 минут), мясо в маринаде без холодильника суток трое нормально себя чувствует (ну, при 25-28 градусах — нормально, главное на солнцепек не ставить), и очень быстро прожаривается — раза в полтора-два быстрее, чем обычно.
Никаких уксусов, майонезов, вин не потребуется. Только нормальное, нерафинированное подсолнечное масло.
Дальше — специи. Ну, в общем по вкусу, но кое-что есть важное: перец (из жгучих) только черный, для аромату — душистый. Крайне желателен кориандр. Это все нужно сделать довольно грубого помола — без кусочков, но и не в порошок.
На дно эмалированной посудины льем 200 миллилитров масла, закидываем специи. Сухая кинза (немного) и тархун приветствуются. Соль — рассчитывайте на количество мяса. Хорошенько промешиваем. И оставляем напитываться.
Дальше нам нужно много лука. Полкило на полтора килограмма мяса, как минимум.
Режем лук вдоль, четвертинками (если крупноваты, можно на 6 частей). Одну, самую мелкую, или половинку очень мелко крошим и хорошенько жмакаем с небольшим количеством соли.
Все кидаем в маринад, хорошенько перемешиваем.
В таком маринаде даже сухая говядина получится весьма неплохо, но лучше всего взять свиной ошеек.
Мясо режем крупно, сочнее получится. Ну, ежели баранину возьмете, можно и помельче.
Закладываем в маринад, хорошенько, переминая, рукой вымешиваем…
Луковички, которые на поверхности оказались, поворачиваем срезами к мясу и придавливаем. Если планируется жарить не в ближайшее время, советую поверх еще приперчить и залить маслом так, чтоб мясо было покрыто полностью.
Теперь поясню, почему такой шашлык жарится быстрее: масло, вытапливаясь и выгорая, прогревает его изнутри, но при этом не дает пересушиться. Единственный недостаток — капая, жир чаще поджигает угли, посему следить нужно и тушить. Ну и переворачивать их почаще желательно.
Приятного аппетита!
По материалам Philosopher
www
Шашлык. Армянский маринад.
Рецепт маринования шашлыка не будет претендовать на звание единственно верного рецепта. Однако этим рецептом поделился один достаточно старый армянин, который и человек не плохой, и повар достаточно хороший. В общем, такой способ маринования интересен по нескольким параметрам: маринуется довольно быстро (40 минут), мясо в маринаде без холодильника суток трое нормально себя чувствует (ну, при 25-28 градусах — нормально, главное на солнцепек не ставить), и очень быстро прожаривается — раза в полтора-два быстрее, чем обычно.
Никаких уксусов, майонезов, вин не потребуется. Только нормальное, нерафинированное подсолнечное масло.
Дальше — специи. Ну, в общем по вкусу, но кое-что есть важное: перец (из жгучих) только черный, для аромату — душистый. Крайне желателен кориандр. Это все нужно сделать довольно грубого помола — без кусочков, но и не в порошок.
На дно эмалированной посудины льем 200 миллилитров масла, закидываем специи. Сухая кинза (немного) и тархун приветствуются. Соль — рассчитывайте на количество мяса. Хорошенько промешиваем. И оставляем напитываться.
Дальше нам нужно много лука. Полкило на полтора килограмма мяса, как минимум.
Режем лук вдоль, четвертинками (если крупноваты, можно на 6 частей). Одну, самую мелкую, или половинку очень мелко крошим и хорошенько жмакаем с небольшим количеством соли.
Все кидаем в маринад, хорошенько перемешиваем.
В таком маринаде даже сухая говядина получится весьма неплохо, но лучше всего взять свиной ошеек.
Мясо режем крупно, сочнее получится. Ну, ежели баранину возьмете, можно и помельче.
Закладываем в маринад, хорошенько, переминая, рукой вымешиваем…
Луковички, которые на поверхности оказались, поворачиваем срезами к мясу и придавливаем. Если планируется жарить не в ближайшее время, советую поверх еще приперчить и залить маслом так, чтоб мясо было покрыто полностью.
Теперь поясню, почему такой шашлык жарится быстрее: масло, вытапливаясь и выгорая, прогревает его изнутри, но при этом не дает пересушиться. Единственный недостаток — капая, жир чаще поджигает угли, посему следить нужно и тушить. Ну и переворачивать их почаще желательно.
Приятного аппетита!
По материалам Philosopher
www
2017 m. liepos 13 d., ketvirtadienis
Nuo galvos ir sąnarių skausmo
Jei esate vyresni nei 35 metų, nevartokite šios tabletės! Ji sukelia insultą ar širdies smūgį per kelias sekundes!
Kai pasireiškia galvos skausmas ar nugaros skausmas, mes iškart geriame Ibuprofeno. Ši piliulė, greičiausiai suveikia ir yra populiariausias skausmą malšinantis vaistas pasaulyje ir kasdien ją naudoja milijonai žmonių. Tačiau tai nereiškia, kad jis yra sveikas. Ekspertai teigia, kad Ibuprofenas gali sunaikinti inkstus ir širdį bei sukelti mirtinų pasekmių mūsų sveikatai! Ibuprofenas gali būti net gi staigi širdies smūgio ir insulto priežastis. Be to, kodėl turėtume naudoti kažką naikinimo, kai gamta siūlo daugybę galingų skausmo malšintuvų, kurie gali dirbti taip pat be šalutinio poveikio?
Ciberžolė – šis imbiero šeimos augalas dažniausiai naudojamas miltelių pavidalu kaip prieskonis. Tačiau prieskoniai taip pat buvo naudojami gydyti įvairias ligas ir tradicinėje kinų medicinoje šimtmečius, ir net mokslas patvirtino, kad gali gydyti daugiau kaip 600 negalavimų.
Reikės:
Ciberžolės,
Medaus,
Citrinos sulčių,
Arbatžolių.
Paruošimas:
Užpilkite mėgstamos arbatos puodelį, tada sumaišykite kitus ingredientus ir supilkite karštą arbatą.
Vartojimas:
Gerti 3 kartus per dieną, kad sumažintumėte galvos skausmą, nugaros ir sąnarių skausmą, nesukeliant pavojaus jūsų sveikatai.
Ciberžolė dažniausiai naudojama maistui dėl savo neįtikėtino skonio ir spalvos, tačiau ji taip pat suteikia daug naudos sveikatai. Taigi, kitą kartą, kai patirsite sąnarių skausmą ar nugaros skausmą ar galvos skausmą, nenaudokite Ibuprofeno ir išbandykite šią priemonę.
Kai pasireiškia galvos skausmas ar nugaros skausmas, mes iškart geriame Ibuprofeno. Ši piliulė, greičiausiai suveikia ir yra populiariausias skausmą malšinantis vaistas pasaulyje ir kasdien ją naudoja milijonai žmonių. Tačiau tai nereiškia, kad jis yra sveikas. Ekspertai teigia, kad Ibuprofenas gali sunaikinti inkstus ir širdį bei sukelti mirtinų pasekmių mūsų sveikatai! Ibuprofenas gali būti net gi staigi širdies smūgio ir insulto priežastis. Be to, kodėl turėtume naudoti kažką naikinimo, kai gamta siūlo daugybę galingų skausmo malšintuvų, kurie gali dirbti taip pat be šalutinio poveikio?
Ciberžolė – šis imbiero šeimos augalas dažniausiai naudojamas miltelių pavidalu kaip prieskonis. Tačiau prieskoniai taip pat buvo naudojami gydyti įvairias ligas ir tradicinėje kinų medicinoje šimtmečius, ir net mokslas patvirtino, kad gali gydyti daugiau kaip 600 negalavimų.
Reikės:
Ciberžolės,
Medaus,
Citrinos sulčių,
Arbatžolių.
Paruošimas:
Užpilkite mėgstamos arbatos puodelį, tada sumaišykite kitus ingredientus ir supilkite karštą arbatą.
Vartojimas:
Gerti 3 kartus per dieną, kad sumažintumėte galvos skausmą, nugaros ir sąnarių skausmą, nesukeliant pavojaus jūsų sveikatai.
Ciberžolė dažniausiai naudojama maistui dėl savo neįtikėtino skonio ir spalvos, tačiau ji taip pat suteikia daug naudos sveikatai. Taigi, kitą kartą, kai patirsite sąnarių skausmą ar nugaros skausmą ar galvos skausmą, nenaudokite Ibuprofeno ir išbandykite šią priemonę.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)